top of page

De opvang is op elke schooldag open van 7u30 tot 8u15 en na schooltijd tot 18u30. 

(op woensdag en vrijdag tot 18u)

De Kleine Wij.png

de ochtendopvang

We starten om 7u30. Kinderen kunnen bij aankomst hun ontbijt nog nuttigen. ’s Morgens zijn de kleinste kinderen vooral aan het tekenen of inkleuren van prenten, de oudsten houden zich bezig met gezelschapsspelen, puzzelen, lezen of gewoon wat bijpraten. Om 8u15 kunnen de grootste kinderen naar buiten, de kinderen van de jongste leefgroep worden naar de klas gebracht.

naamloos-148.jpg
naamloos-62.jpg

WOENSDAGNAMIDDAG

Om 12u15 gaan we met z’n allen samen eten, binnen of buiten, naargelang het weer.

Daarna starten de kinderen op de weide een activiteit: kampen bouwen en bij heel mooi weer kan er met water worden gespeeld.

Ook in de namiddag wordt er gezorgd voor een koek en fruit moment.

de avondopvang

Om 16u start de opvang met het noteren van alle kinderen die aanwezig zijn. Daarna wordt er gezorgd door de opvang voor fruit. We blijven zo lang mogelijk buiten spelen. Kinderen die nog willen werken aan hun weektaak kunnen dit binnen doen. Bij mooi weer komen de gezelschapsspelletjes en kleurprenten mee naar buiten. Maar ook binnen kan er gekleurd, verkleed, gebouwd,… worden. 

naamloos-98.jpg
naamloos-144.jpg

VAKANTIES

Tijdens de opvang in de schoolvakanties wordt er rond thema's gewerkt, die worden vooraf aangekondigd. Per dag worden er een aantal knutselwerkjes voorgesteld. Kinderen kunnen deze vrijblijvend maken met of zonder begeleiding. Maar kinderen met eigen knutselideeën kunnen zich ook uitleven. Bij gelegenheden kan er ook eens een film bekeken worden of komen de bakkunsten naar boven.

bottom of page